Trimbos Tuin

In de bocht van de Kruisvaart, aan de Da Costakade, ligt het terrein van het Nederlands kennisinstituut voor geestelijke gezondheids- en verslavingszorg. Het is een groen en bebost terrein dat is afgesloten met hekken. Vroeger was hier een landhuis en later een openbare zwemplaats. Links en rechts van het gebouw liggen twee gemeentelijke terrein; links is ingericht als grasveld (met entree woonboot) en rechts is een speeltuin. Het Trimbos-gebouw stamt uit de jaren 50, en is in zijn soort fraai en representatief. Aan de voorkant van het terrein, binnen de hekken, ligt een parkeerterrein. ‘s Avonds verlicht een grote natrium-lamp het terrein.

Dit deelgebied van het Ringpark leent zich voor de ontwikkeling van een meer open en parkachtige inrichting, een soort campus of tuin, waarin werknemers en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten. Momenteel denkt Trimbos na over de herinchting van haar eigen gebouw en terreinen, en willen zich laten zien als instituut dat middenin de samenleving staat, en ook middenin de wijk. Er is een uitgelezen kans om gezamenlijk op te trekken en van het huidige terrein een plezierig semi-openbaar parklandschap te maken.

We willen bewoners, Trimbos, gemeente en andere betrokkenen uitnodigen om met de volgende opgave aan de slag te gaan: Maak van het huidige terrein een semi-openbare tuin met een open parksfeer met zo min mogelijk hekken. Zorg dat werknemers en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten en zet in op meer verblijfsplekken rond het gebouw en aan het water.