Schets Brederoplein

Bij bewoners in de omgeving van het Brederoplein leeft steeds meer de wens om het plein een facelift te geven naar een aangename, groene en leefvriendelijke plek in de wijk. Naar aanleiding van vragen van een paar bewoners heeft het Ringpark een schets gemaakt van een mogelijke herinrichting. Dit is gedeeld met de gemeente en die staat wel open voor een verbetering van het plein. Afstemming loopt, maar nog geen concreet plan.

Input vanuit de buurt is welkom.

Schets Brederoplein (juni 2021)

2 gedachtes over “Schets Brederoplein”

  1. Wat een mooie ontwerp om de oversteek beter te beveiligen, en het geheel nog groener te maken. Na de oversteek heeft het de voorkeur van de buurt om het groen te houden zoals het is. Dus met de bomen en struiken aan de woonzijde ipv midden in de berm. Uiteraard wil ik graag eea toelichten middels een gesprek.

    1. Hoi Saskia, het aanpakken van het brederoplein zit er voorlopig helaas niet in. Het komt er op neer dat het te ingewikkeld is qua verkeercirculatie om dit naar voren te halen. Bovendien is er ook nog een kwestie van financiering, de gemeente heeft geen budget en het zat eigenlijk ook niet in het budget voor het actieplan Ringpark. Door wat besparingen op andere delen van het Ringpark is wel iets van ruimte, maar dat is toch net niet genoeg. We concentreren ons nu even op 3 deelgebieden waar we wel op korte termijn iets kunnen realiseren. Maar misschien is er door extra budget voor groen in de Dichterswijk (onlangs besloten door de gemeenteraad) wel weer iets extra’s mogelijk. Als er ontwikkelingen zijn, houden we je op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.