Mooie ontwikkelingen op het Plukpad, maar ………

De natuur komt weer in volle bloei langs het Plukpad deze zomer.
De wijk heeft enorm hard gewerkt om het groen te behouden voor iedereen en daar is het ringpark een stukje van, in dit geval specifiek ons “plukpad”.
Ongemerkt begint het pad zich te ontwikkelen tot een uniek stukje natuur in de stad

met een grote diversiteit aan flora en fauna, uniek voor een stadscentrum. Een plekje waar allerhande planten en dieren ongestoord hun gang hebben kunnen gaan, doordat deze strook jarenlang ontoegankelijk is geweest (in een volgende nieuwsbrief gaan we hier verder op in). Volop genieten dus voor wijkbewoners groot en klein.

Dichterswijk staat op de 1e of 2e plaats van minst groene wijken van Utrecht. Daarom zijn we ook blij dat in de periode totdat de nieuwbouw begint, met de gemeente, aanwonenden en de ontwikkelaar is afgesproken dat het pad open gesteld is, zodat iedereen van deze natuur kan genieten. En met succes, want er wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

Maar langzaam zien we een ontwikkeling ontstaan, waarbij gezamenlijk gebruik van Het Plukpad in het gedrang raakt.
Wandelaars moeten voortdurend alert zijn op loslopende honden.
Fietsers verschijnen steeds vaker op het pad en er zijn ook mensen die deze plek als een soort privé hangplek/overnachtingsplek gebruiken.

Dit alles leidt tot overlast voor gebruikers, natuur en aanwonenden.

Bij deze dan ook een oproep om het met z’n allen leefbaar te houden en daarmee ook het pad open te kunnen houden voor iedereen.

Voor de duidelijkheid de volgende spelregels zijn van toepassing op het pad: het pad is open van zonsopkomst tot zonsondergang; honden aan de lijn; geen fietsen;  geen overnachtingen; geen hangplek; respecteer de natuur en maak geen rommel en houdt rekening met andere gebruikers van het pad en de aanwonenden.

Maar bovenal geniet van dit prachtige en unieke stukje natuur in onze wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.