Start werkzaamheden Veilinghavenkade en MarkeRing

In de week van 13 februari gaan de werkzaamheden van start voor het vergroenen van de Veilinghavenkade en het aanbrengen van de MarkeRing op verschillende plekken van het RingPark.

We vergroenen de Veilinghavenkade, dit is het definitieve ontwerp van de Veilinghavenkade wat wordt gerealiseerd. Dit betekent dat er grote vakken komen met planten en struiken. Om deze vakken wordt een rand geplaatst, vergelijkbaar met een brede stoeprand. De aannemer zal namens de gemeente Utrecht zowel langs het deel dat onderdeel is van het RingPark als het deel langs de woonboten vergroening realiseren. Langs de route van het RingPark worden deze plantvakken groter dan langs de kant van de woonboten. Dit is omdat de bewoners van de woonboten de kade ook gebruiken voor onder andere
het parkeren van fietsen en voor de schuurtjes. Het deel langs de kant van de woonboten is geen onderdeel van het RingPark, maar er is wel tussen gemeente, RingPark en woonbootbewoners afstemming geweest voor een gezamenlijk ontwerp en gelijktijdige realisatie.

Naast het vergroenen van de Veilinghavenkade wordt het rondje RingPark gemarkeerd met objecten. Dit zijn per locatie drie zitelementen bij elkaar, een soort poefjes. In totaal zijn er zeven locaties, dit is het definitieve ontwerp van de MarkeRing (inclusief de plaatsbepaling) wat wordt gerealiseerd.

Informatie over de werkzaamheden staat in het wijkbericht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.