Opening Plukpad langs Kruisvaart op zaterdag 29 juni

Zoals jullie weten was het Plukpad de afgelopen maanden niet bereikbaar. Om overlast op het Plukpad en het achterliggende bouwterrein te voorkomen zijn maatregelen getroffen. Hierdoor kan het Plukpad onder voorwaarden weer open.

Opening Plukpad 29 juni
De opening van het Plukpad is op zaterdag 29 juni van 10:00 tot 13:00 uur bij de Hefbrug.
Stichting RingPark nodigt u, als omwonenden en wijkbewoners en gebruikers, uit voor een kop koffie en taart om te vieren dat het Plukpad na ruim een half jaar weer open kan en het hele rondje RingPark weer worden gewandeld.

Dit moment is ook het eerste moment om snoei- of andere werkzaamheden uit te voeren. We vragen u op deze ochtend om ook de handen uit de mouwen te steken en ons een handje te helpen.
U kunt zich aanmelden via info@ringparkdichterswijk.nl

Maatregelen in het gebied
In het gebied was regelmatig sprake van vernielingen, zowel aan het trekpontje als aan de bouwhekken op het terrein. Ook was er sprake van overlast op het terrein zoals mensen die zich op het terrein achter de bouwhekken begaven. Recent zochten mensen deze plek ook op als slaapplek.

De projectontwikkelaar MRP Kruisvaartkade, het wijkbureau Zuidwest, enkele betrokken omwonenden en Stichting RingPark hebben maatregelen getroffen.
De bouwhekken die de afscheiding vormen van het naastgelegen bouwterrein zijn gerepareerd en verstevigd. Het gebied is gemaaid zodat er beter (toe)zicht is op wie zich in het gebied ophoudt.
Het pad zelf is verlegd. Het pad ligt centraler in het gebied en verder af van de bouwhekken. Ook dit moet bijdragen aan het voorkomen dat mensen zich op het bouwterrein begeven. De nieuwe ligging van het pad draagt tevens bij aan de sociale controle.

Openingstijden van het Plukpad
Het trekpontje is gerepareerd en met de beveiliging zijn nieuwe afspraken gemaakt.
Het Plukpad is in de zomerperiode toegankelijk zijn van 7.00 uur tot 21.30 uur. Vanaf oktober zijn er aangepaste openingstijden voor de winterperiode.
Een beveiligingsdienst opent en sluit het trekpontje en de Hefbrug zoals voorheen.

Het Plukpad onderhouden we samen
Om het Plukpad open te houden, zijn we samen verantwoordelijk. Dit betekent dat het Plukpad wordt gebruikt met respect voor elkaar, de omwonenden en de flora en fauna. Dit betekent ook dat het bouwterrein verboden gebied is en de Hefbrug geen klimtoestel. Spreek elkaar daar op aan.

Daarnaast organiseert Stichting RingPark een aantal keer per jaar snoei- en hersteldagen. Hiermee willen we de betrokkenheid met het Plukpad vergroten en bijdragen aan een goed functionerend wandelgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.