Heb je ideeën voor het Ringpark?

Tijdens de aftrap van het Ringpark hebben we de bezoekers om ideeën voor het Ringpark gevraagd. Er zijn 7 punten genoemd.

Ook een idee? Laat het ons weten.

Eventuele realisatie is afhankelijk van de praktische mogelijkheden, regelgeving voor de openbare ruimte en draagvlak in de buurt. We zullen aangedragen ideeën mee nemen als input voor de buurtparticipatie bij de uitwerking van de deelgebieden.

Tijdens de aftrap genoemde ideeën:

 1. Controle water kwaliteit ivm zwemmen
 2. Veilige overgang/oversteek over de Croeselaan vanuit Hubert Poortstraat richting de Kringloop. Bv door brede, duidelijke zebrapaden en verhoging in het wegdek van de Croeselaan
  Reactie Ringpark: De oversteken aan de Croeselaan vallen buiten de acties die in 2020-2022 gerealiseerd gaan worden. Dit vanwege hoge kosten en de nog onduidelijke status van een eventuele herinrichting van het zuidelijke deel van de Croeselaan (in aansluiting op het deel dat al is aangepakt).
 3. “Biologische” markt op Brederoplein
 4. Aansluiting van het terras van de Pomp op het speelveld erachter
 5. Maak een markering met de bollen van het Kunstwerk
 6. Maak een leuke looproute voor honden + baasje met ergens een beloning voor de hond
 7. Geocache bij de looproute
  Reactie Ringpark: Zodra het pad langs de kruisvaartkade weer open is, zullen we een multi geocache maken voor de gehele route. Bij het Heycopplantsoen is er overigens al een gewone Cache.

 

3 gedachtes over “Heb je ideeën voor het Ringpark?”

 1. Ik geef nu achter De Pomp op het voetbalveld buiten trainingen. Mensen ui de buurt zijn erg enthousiast hier over. Zou super leuk zijn als een plek voor buitensporten zou komen. Misschien met fitness toestellen ?
  Gezond en milieuvriendelijk sporten! Wie wil dat niet??
  Groetjes Dorota

  1. Hoi Dorota,

   Ik zal je idee mee geven. Het ontwerp voor het Hefbrugpark is overigens al met de buurt vast gesteld (dat deel is opgenomen in het Ringpark, maar het idee/ontwerp was al een bestaand initiatief). De realisatie van dat ontwerp gaat hopelijk dit voorjaar van start. Voor zover ik weet zit daar geen fitness toestellen in.

   Hoe dan ook goed dat dit soort trainingen worden gegeven, ook in het heycopplantsoen gebeurd dat.

   De plannen voor de rest van het Ringpark zijn nog niet uitgewerkt, dat gaan we samen met de belangstellenden doen. Via de link kan je je aanmelden voor elk deelgebied waar je zelf iets aan zou willen bijdragen.
   https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/w2s4e9

   dankjewel voor je input.
   Groeten,
   Geert

  2. Hoi Dorota,

   Ik heb het nog even in de groep gegooid. We staan niet onwelwillend tegen fitness toestellen. In de bekostiging van de realisatie van het actieplan is hier echter geen geld voor. Vanuit de financiering door gemeente, vrienden van het Ringpark en de co-financiers is er niet voldoende budget om het gehele ringpark aan te pakken, vandaar ook dat de kruispunten uit het actieplan 2020-2022 zijn gelaten. Als jij nog ergens een potje/subsidie/financier weet die dit zou willen bekostigen, dan zou dat al weer een stuk makkelijker worden.

   groeten,
   Geert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.